duminică, 31 mai 2009

B.Fit in the street se intoarce

Eu asa ceva n-am mai vazut, nu-s ce pazeste Oprescu la Primarie dar pentru bifitu' asta il iert de multe. Doamne, cum s-ar mai fi perpelit prostul ala sinistru ala daca vedea ditamai desacrarea Casei Poporului. Draci, zburatori, zane, focuri de artificii... fost frumos de tot... Si nici nu ne-am ingramadit cine stie ce, au fost cam 2000 de suflete acolo si le multumesc celorlalte 2,000,000 ca ne-au lasat sa ne bucuram.









sâmbătă, 30 mai 2009

B.Fit in the street

Compania de teatru "Compagnie Les Enjoliveurs" s-a plimbat, a cantat jazz-dixie si a dansat step intre Piata Universitatii si Piata Unirii. In drum au strans admiratori, mutre acre si zambete. Cersetorii s-au uita cu gura cascata, muncitorii de la "Cocorul" s-au oprit din lucru si au aplaudat, daca frantujii aveau si pian si contrabas ar fi imblanzit tot orasul si l-ar fi facut sa toarca ca o matza toropita. La sfarsitul reprezentatiei un pusti dezinvolt a dansat si el pe cutia de step in aplauzele multimii. Pustiul asta venit de pe strada, saracacios si zambaret, bulgaras de aur intr-o cutie de tinichea, m-a facut sa ma gandesc la toti Fred Astaire-ii, la toti Cartier Breson-ii, care se risipesc pe lumea asta. Si, intr-un fel el a salvat orasul asta fara suflet imprumutandu-i cateva minute inima lui mare.







miercuri, 27 mai 2009

doi-unu si sase-sase



Trupa de circ "Parada" alcatuita din fosti sau actuali copii/tineri "ai strazii" a facut un spectacol la Colegiul National Mihai Viteazul. Pentru o ora, doua conjuncturi, doua contexte de viata au fost suspendate.


Sa zicem ca esti un copil pentru care viata a dat cu zarul un sase-sase... parintii te iubesc, esti "lumina ochilor lor", se mobilizeaza pentru tine, te sprijina neconditionat oricand ai nevoie. Esti un copil fericit sau multumit, un copil normal. Ai incredere in tine, vantul iti sufla "din pupa".


Sa zicem ca esti alt copil (ghinion, futu-i!) viata arunca un doi-unu... mama nu face avort pentru ca nu are bani, tata e betiv sau necunoscut asa ca te nasti in ciuda tuturor, spre disperarea parintilor tai care te abandoneaza in maternitate, te arunca pe strada la cersit, nici vorba de scoala, haine, bomboane, mangaieri. Niciodata soarele nu rasare pentru tine, zi de zi, in fiecare an din viata ta, 10, 15, 20. Oamenii iti dau de pomana dar te si naclaiesc cu mila lor, prietenii de pe strada sau din canal te bat sau te violeaza. Viata pute. Sase-sase si doi-unu, doua contexte...


"Sase-sase", cei gata pregatiti sa tasneasca "pe teava" societatii, cei pe care lumea asta ii obliga foarte repede sa-si abandoneze copilaria in favoarea tinichelelor, masinilor, banilor, aceasta noua carne de tun, copii crescuti cu viteza epocii digitale s-au lasat vrajiti... Am vazut candele arzand in ochii lor, si asta e un lucru neasemuit... ceea ce va doresc si voua
















La sfarsit pustii de la Mihai Vitezul si-au lasat banii de cola pentru cei de la "Parada".












duminică, 24 mai 2009

Nici Dumnezeu, nici curcubeu, nici derbedeu!


Natiunea Romana e in pericol asa ca Noua Dreapta s-a mobilizat si a scos cateva sute de adepti ai lucrurilor asa cum ar trebui sa fie ele, in firea lor, normale.
Biserica e in pericol asa ca o asociatie sau mai multe au scos in strada cateva sute de credinciosi, unii ascunzandu-si fetele in spatele unor cartoane infatisand personaje incruntate, cu biblia intr-o mana si cutit intr-alta.
Homosexualii sunt in pericol asa ca au iesit si ei in strada sa-si ceara drepturile in frunte cu aceeasi de fiecare an clovni, candva barbati, acum aratandu-se femei.
Noua Dreapta a marsaluit cu copii, unii mici-mici, in carucioare. Doua fetite foarte dragute, mana de mana cu parintii au murmurat "Nu vrem sa fim un neam de poponari !"
Ortodocsii au pus in bratele copiilor icoane pe care cei mici nu le inteleg si le-au explicat ca ei lupta impotriva raului. Intruchiparea raului - oameni despre care nu stiu nimic si care nu le-au facut nimic.
Si Noua Dreapta si Ortodocsii le-au dat implicit permisiune copiilor sa urasca ceea ce nu inteleg, sa urasca fara motiv, sa urasca "in alb", au pus nenorocita asta de samanta a urii in sufletele unor copii care ar fi trebuit sa tina in mana o inghetata in locul unei icoane si sa strige "Cine nu-i gata il iau cu lopata!" in loc de "Romania nu tolereaza pooopoonarii!".
Homosexualii vor sa adopte copii, fara sa considere nevolile celor mici de a avea mama si tata, femeie si barbat. Ei au orgolii in locul de bun simt.
Copiii nu spun inca nimic despre toate astea. Asteapta sa se faca oameni mari si atunci o sa le spuna copiilor lor cum sa traiasca, o sa le spuna lor ce e rau si ce e bine. Asa cum au invata de la mama si tata...