sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Ungheni

Schengen Space... the final frontier. La Ungheni se opreste Uniunea Europeana. Sau incepe, depinde de unde privesti. Europa se intreaba daca ii putem pazi bine granita asaltata de femei in varsta din Moldova, traficante de gumari si suc de rosii, de afgani gata sa se inghesuie intr-un rezervor de combustibil ca sa atinga cu mopul sfintele bude din Germania. Desigur mai sunt si traficantii de tigari... dar pentru ei exista posibilitatea de a achizitiona, cu un pret corespunzator, pelerina lui Harry Potter.
Ei bine, cred ca putem face asta, da! Putem sa spunem NU (chiar in cateva limbi de circulatie europeana) celor ce incearca sa urce in ascensorul dinspre infern. De-acum putem si noi sa fim egoisti fara complicatii morale, tresarire de constiinta sau anxietati existentiale apasatoare, asa ne cere UE...
P.S. Vama Sculeni are un sistem foarte performant ce poate detecta bataile inimii unui om ascuns intr-un camion de 20-40 de tone. Douazeci de tone de metal se zguduie la bataile inimii unui om... emotionant, nu? Ce-i drept, inima unui transfug bate mai tare si mai des.

Niciun comentariu: